Cum să găsești jobul perfect pentru tine

Să îți găsești locul de muncă potrivit cu tine poate fi o mare provocare, mai ales dacă devii conștient de faptul că banii nu sunt singurul criteriu în baza căruia trebuie selectat un job.

Da, e drept că trebuie să te gândești la facturile pe care le ai de plătit și la toate cheltuielile tale lunare, că doar acesta este principalul motiv pentru care pleci la muncă, însă celebra zicală despre banii care nu aduc fericirea se confirmă și aici.

Imaginează-ți cum ar fi să ai un salariu cu mult peste medie, dar pentru el să trebuiască să suporți un șef narcisist, un colectiv ostil, un program de lucru infernal sau sarcini pe care le detești. Cât de mult confort psihic ți-ar mai asigura banii în acest context?

Pentru a nu te pune în situații toxice, este foarte important să stabilești ce înseamnă pentru tine un job bun. Asta presupune să extinzi analiza dincolo de bani și să te cunoști pe tine. Mai exact, să îți descoperi punctele slabe și punctele tari, să îți cunoști limitele, să știi ce compromisuri ești dispus să faci și în ce contexte, ce valori fundamentale te definesc din punct de vedere profesional etc.

Anunțurile de recrutare abundă de informații detaliate despre organizație și politica ei internă, fiind cel mai bun ghid în identificarea jobului pe care îl cauți. Trebuie doar să știi să le descifrezi. Și cum faci asta? Uitându-te la descrierea candidatului ideal.

Iată câteva exemple care te pot ajuta să înțelegi că anunțul de angajare este primul care îți dă un indiciu clar despre cum va fi viața ta la locul de muncă:

Exemplul 1: dacă pentru tine una dintre cele mai importante valori este flexibilitatea, atunci evită anunțurile de recrutare în care programul de lucru este menționat ca fiind fix, de genul: „Program 8 ore /zi , în interval 8.00-17.00, cu 1 oră pauză de masă (12.00-13.00)”.  Este evident că, dacă angajatorul a considerat oportun să menționeze atât de detaliat programul în anunț, va avea pretenția să fie și respectat, iar flexibilitatea nu este ceva ce ar putea accepta.

Exemplul 2: dacă pentru tine una dintre cele mai importante valori este autonomia, evită anunțurile în care se menționează la descrierea jobului: raportarea zilnică a activității către superiorul ierarhic, pentru că este un caz evident de micro management, cu care în niciun caz nu te vei simți confortabil.

Exemplul 3: dacă pentru tine este foarte importantă creativitatea, evită anunțurile care utilizează cuvinte de genul: strict, cu strictețe, reglementat, obligatoriu etc. E limpede că angajatorului nu îi va păsa de creativitatea ta.

În concluzie, oricât de mare nevoie ai de un job, caută să îl găsești pe cel care îți oferă libertatea de a fi tu însuți. La urma urmelor, cel mai mult timp ți-l vei petrece la locul de muncă. De ce să nu petreci acest timp cu plăcere?